Over ons

Onze WHOA-experts helpen u graag

 

Als u kiest voor een WHOA-traject is de expertise van een accountant en advocaat onmisbaar. Het is dan geruststellend om te weten dat onze experts al jaren in projecten samenwerken om voor ondernemers tot het beste resultaat te komen. Expertise op het gebied van accountancy, herstructurering, waardering en juridisch advies komen in ons team samen.

 

Gezamenlijke aanpak vanuit eigen deskundigheid
Wij werken als advocaat en accountant samen om uw belang te behartigen. Wel treden wij ieder zelfstandig op en zijn wij ieder onderworpen aan onze eigen gedrags- en beroepsregels. Wij hanteren dan ook ieder een eigen dossier en bewaken te allen tijde onze eigen verantwoordelijkheid.

 

Onze betrokkenheid is in uw voordeel
Wanneer u kiest voor een WHOA-traject zult u gebruik moeten maken van een advocaat en een financieel deskundige. Onze gezamenlijke aanpak heeft voor u een aantal voordelen:

  • de advocaat en financieel deskundige zijn op elkaar ingespeeld;
  • doordat onze experts op elkaar zijn ingespeeld, gaat het proces efficiënter en sneller;
  • onze experts hebben jarenlange ervaring met het begeleiden van ondernemers in slecht weer. U plukt daar de vruchten van.

 

Wij zijn verbonden aan Herstructurering & Recovery Online (HERO), een online uitgave die zich richt op juridische en bedrijfseconomische professionals en academici die te maken hebben met herstructurering, recovery, insolventie, waardering en daaraan gerelateerde onderwerpen.

Wilt u weten wat we voor u kunnen betekenen?

 

Bel direct +31 40 844 70 00

of

Plan adviesgesprek
Bel mij terug

Onze WHOA-experts
Onze WHOA-experts Frank Driessen, Floris Dix en Christian van der Heijden helpen u graag. Wij stellen ons graag aan u voor.

Frank Driessen

Drs. Frank Driessen RA

Joanknecht Forensics & Recovery

Meer over Frank

Drs. Frank Driessen RA
Frank is telefonisch bereikbaar op +31 (0)40 240 9438 en per e-mail via fdriessen@joanknecht.nl

 

Bedrijfseconomisch recoveryadviseur en forensic accountant in hart en nieren. Daarnaast partner en directielid bij Joanknecht. Breed opgeleid in bedrijfseconomie aan de EUR. Frank is zijn carrière gestart in de accountancy en nog steeds werkzaam als registeraccountant. Maar hij zag én ziet de meeste uitdaging in het analyseren van complexe vraagstukken op het grensvlak van economie en recht; hierbij levert Frank creatieve oplossingen, binnen de spelregels. Vanuit die gedrevenheid is hij opgeleid tot forensic auditor. De combinatie van breed bedrijfseconomisch gericht bezig zijn en de specialisatie forensic accounting geeft Frank de meest voldoening. Hij houdt zich het liefst bezig met het bijstaan van bedrijven in zwaar weer, herstructureringen, oorzakenanalyes en rechtmatigheidsonderzoeken bij faillissementen en schadeberekeningen. Verder is hij actief als gerechtelijk deskundige en bindend adviseur. Betrokken geweest bij faillissementen en doorstarts van o.a. Het Land van Ooit en Villa Happ.

 

Betrouwbaarheid en betrokkenheid staan centraal in de samenwerking tussen u en Frank. Hij bekijkt uw casus met een open blik en brengt rust in hectische situaties.

 

In zijn vrije tijd besteedt hij graag tijd aan zijn gezin. Skiën, voetballen en wielrennen doet hij graag. De bourgondische kant van het leven waardeert hij zeer.

Floris-Dix-2

Mr. Drs. Floris Dix

Turnaround Advocaten

Meer over Floris

Mr. Drs. Floris Dix
Floris is telefonisch bereikbaar op +31 85 2010014 en per e-mail via fdix@turnaroundadvocaten.nl

 

Curator en dealmaker pur sang en een van de grondleggers van Turnaround Advocaten. Grootgebracht in een ondernemersgezin koos Floris in eerste instantie voor de studie economie. Ging daarna nog rechten studeren en zag een carrière voor zichzelf weggelegd in de internationale corporate wereld. Tot zijn professor hem op het pad van de advocatuur en het insolventierecht bracht. Daar voelde hij zich direct thuis en kwamen beide studies tot leven. Het onderwerp stille bewindvoering (prepack) heeft naast de WHOA zijn aandacht. Het liefst houdt hij zich bezig met problemen waarbij de oplossing niet voor de hand ligt in de wet. Hij brengt graag partijen met uiteenlopende visies tot elkaar. Tot slot wordt Floris ook benoemd als OK-bestuurder door de Ondernemingskamer te Amsterdam.

 

Staat achter u door op basis van wederzijds vertrouwen samen met u een team te vormen. Dat vindt hij ook belangrijk binnen kantoor. Schuwt daarbij humor en een beetje plagerij niet.

 

Golf is zijn grote hobby en hij gaat in de winter graag skiën. Daarnaast is Floris als vrijwilliger actief binnen zijn golfclub.

Christian van der Heijden

Christian van der Heijden MSc RA RV

Joanknecht Forensics & Recovery

Meer over Christian

Christian van der Heijden MSc RA RV
Christian is telefonisch bereikbaar op +31 (0)40 240 9422 en per e-mail via cvdheijden@joanknecht.nl

 

Adviseur op het gebied van corporate finance, valuation en forensics & recovery en partner bij Joanknecht. Een echte duizendpoot. Zijn carrière gestart in de accountancy via de NIVRA Nyenrode opleiding tot registeraccountant. Hij ontdekte dat hij de meeste voldoening haalt uit het succesvol samenwerken met opdrachtgevers in complexe situaties. Zo was de opleiding tot registervaluator aan RSM Erasmus hem op het lijf geschreven. Inmiddels is hij al jaren gespecialiseerd in waarderen in situaties van financial distress of in situaties van sterke belangentegenstellingen. Gedreven door de belangen van opdrachtgevers houdt hij de continue focus op wat hij graag doet: overnames, financieringen, waarderingen, oplossen van moeizame samenwerkingen of helpen van ondernemingen in bedrijfseconomisch uitdagende situaties.

 

Werkt met u samen op basis van transparantie en eerlijkheid met oog voor de teamprestatie. Want een succesvolle samenwerking met u drijft zijn ondernemersgeest.

Zijn gezin zorgt voor afleiding en ontspanning. Voetballen met de kinderen of op skivakantie met zijn gezin helpen hem de complexe situaties uit zijn dagelijkse werk naar de achtergrond te laten verdwijnen.

 

Lid van NIRV (Nederlands Instituut voor Register Valuators) en DCFA (Dutch Corporate Finance Association).

Vraag nu om hulp

 

Wij helpen u graag meteen aan een oplossing!

Bel +31 40 844 70 00 of neem contact met ons op.

Informatie over de WHOA

 

Lees in de kennisbank alles wat u wilt weten over de WHOA:

  • Antwoord op veel gestelde vragen
  • Informatie over wet- en regelgeving
  • Blogs van onze experts
  • Nieuws en actualiteiten

Ga naar de kennisbank