Rechtbank Oost-Brabant – Toewijzing afkoelingsperiode (17 september 2021)

Rechtbank Oost-Brabant – Toewijzing afkoelingsperiode (17 september 2021)

17 september 2021

Verzoekster heeft een onderneming die elektrotechnische werkzaamheden verricht. Vanwege de coronacrisis hebben de activiteiten van de onderneming een geruime tijd stilgelegen.

Vanwege de diverse betalingsachterstanden bij de Belastingdienst, pensioenfonds, leasemaatschappij en diverse opleiders van het personeel is verzoekster genoodzaakt een afkoelingsperiode te verzoeken. Zo kan zij voorkomen dat het faillissement aangevraagd wordt aangezien in de kern nog sprake is van een levensvatbaar bedrijf.

Verzoekster heeft drie gespecialiseerde adviseurs aangesteld en uit de geprognosticeerde verwachten zal zij maandelijks een positieve kasstroom van € 20.000 euro genereren. Verzoekster heeft daarnaast aangegeven binnen twee maanden een akkoord aan te bieden. De rechtbank oordeelt dat de noodzaak voor een afkoelingsperiode voldoende is onderbouwd en dat het in de verwachting ligt dat het akkoord binnen twee maanden aangeboden wordt. De rechtbank wijst het verzoek tot het afkondigen van een afkoelingsperiode voor de duur van twee maanden dan ook toe.

Bron: https://uitspraken.rechtspraak.nl/inziendocument?id=ECLI:NL:RBOBR:2021:5058

MEER INFORMATIE

Heeft u vragen over deze uitspraak of over uw eigen situatie? Neem dan contact op met WHOA-expert Dennis Helmons op +31 85 2010010 en per e-mail via dennis@turnaroundadvocaten.nl