Rechtbank Amsterdam – Verlenging afkoelingsperiode (23 augustus 2021)

Rechtbank Amsterdam – Verlenging afkoelingsperiode (23 augustus 2021)

23 augustus 2021

Verzoekster heeft eerder om een afkoelingsperiode verzocht en gekregen voor de duur van twee maanden. Daaropvolgend heeft verzoekster een verzoekschrift tot homologatie van een akkoord ingediend. De rechtbank heeft toen echter het voornemen voor het stellen van prejudiciële vragen gedeeld.

Omdat door dit voornemen en beslissing daarop de termijn van de afkoelingsperiode afliep, heeft verzoekster in plaats van een verlenging van de afkoelingsperiode verzocht om een nieuwe afkoelingsperiode van twee maanden.

De rechtbank overweegt dat verzoekster niet verweten kan worden dat zij niet tijdig verzocht heeft om een verlenging van de afkoelingsperiode, omdat zij ervanuit mocht gaan dat de beslissing van de rechtbank (die tevens een eindbeslissing zou zijn) eerder zou volgen dan de eindtermijn van de afkoelingsperiode. Dat is echter niet het geval omdat de rechtbank prejudiciële vragen aan de Hoge Raad heeft gesteld. De rechtbank honoreert daarom het nieuwe verzoek om een afkoelingsperiode voor de duur van twee maanden. De rechtbank is daarnaast van mening dat geen schuldeisers gedupeerd worden, alle klassen in het akkoord voorgestemd hebben en een nieuwe afkoelingsperiode voor de duur van twee maanden in het belang is van de schuldeisers.

Bron: https://uitspraken.rechtspraak.nl/inziendocument?id=ECLI:NL:RBAMS:2021:4476

MEER INFORMATIE

Heeft u vragen over deze uitspraak of over uw eigen situatie? Neem dan contact op met WHOA-expert Dennis Helmons op +31 85 2010010 en per e-mail via dennis@turnaroundadvocaten.nl